Päiväkoti Arabianhelmi sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ihastuttavassa Helsingin Toukolassa. Toukolan luonnonkaunis ympäristö antaa ihanteelliset puitteet luonnon tutkimiseen ja retkeilyyn. Lähiympäristöön tehtyjen retkien lisäksi Päiväkoti Arabianhelmellä on käytössään oma piha.

Päiväkodissamme on 60 paikkaa 1-6-vuotiaille lapsille. Meillä on väljät, valoisat tilat ja oma keittiö. Toiminnallemme on ominaista kodinomaisuus ja kiireettömyys. Pienryhmätoiminta 6-8 lapsen ryhmissä mahdollistaa rauhallisen päivärytmin ja lapsen yksilöllisen kohtaamisen arjen hetkissä.

Esiopetus

Vapaista esiopetuspaikoista ja esiopetustoiminnasta saat lisätietoja soittamalla numeroon 040-6540940 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@pkarabianhelmi.fi 

Jatkuva suunnittelu ja kehitys

Toimintaamme suunnitellaan ja kehitetään jatkuvasti. Toimintaa ohjaa tavoitteellinen varhaiskasvatussuunnitelma ja teematyöskentely, jossa myös lasten ajatukset ja kiinnostuksen kohteet ohjaavat toiminnan suunnittelua ja toteutusta. Tavoitteellisessa toiminnassa huomioidaan jokaisen lapsen kiinnostuksen kohteet ja yksilöllinen tapa oppia, kasvaa ja kehittyä.

Musiikki, taide, liikunta

Päiväkodin kiireetön arki syntyy ennenkaikkea aikuisten toimintatapojen kautta. Toimintatuokiot perustuvat aina suunniteltuun, tavoitteelliseen toimintaan. Kiireettömässä ja rauhallisessa ympäristössä lapsella on mahdollisuus oppia ja oivaltaa, löytää omat vahvuutensa ja riemun oppimisestaan. Laadukas päivähoito syntyy toiminnan tavoitteellisen suunnittelun lisäksi jatkuvasta toiminnan arvioinnista ja kehittämisestä. Päiväkoti Arabianhelmessä toimintatuokioilla lauletaan, soitetaan, liikutaan ja taiteillaan leikin ohella.

Teemme yhteistyötä pop&jazz konservatorion kanssa. Päiväkodissamme lapsilla on mahdollista osallistua pop&jazz konservatorion rytmi- ja soitinmuskari tunneille.